Esittely

Kennelnimen takana

Omat koiramme ja osa kasvateistani kaivaa luonnontryffeliä.

Olen toiminut Suomen Lagottoklubin jäsensihteerinä vuosina 2010-2012. Lisäksi olen toiminut Suomen Lagottoklubin jalostustoimikunnassa vuosina 2012-2021 ja viimeiset vuodet toimin myös pentuvälittäjänä. Vuonna 2021 olin mukana Lagottoklubin näyttelytoimikunnassa järjestämässä Tampereen erikoisnäyttelyä 2022.

Ammatiltani olen kouluttautunut koiratrimmaaja ja olen suorittanut koirahierojaopintoja.

Minulle on myönnetty Vuolasvirta-palkinto menestyksekkäästä lagottokasvatuksesta vuonna 2017.

Minä ja Roosa ensimmäisissä tokokisoissa vuonna 2003

Minä ja Roosa ensimmäisessä näyttelyssä Hyvinkäällä 2001, jolloin Roosa oli ROP-pentu

Kasvatusperiaatteistani

Ensimmäinen lagottopentue syntyi huhtikuussa 2004. Pentueita on syntynyt yhteensä yhdeksäntoista. Minulle on erittäin tärkeää nähdä, mitä nartun edellisestä pentueesta on tullut niin terveydellisesti kuin luonteellisesti ja ulkonäöllisesti, ennen kuin alan suunnitella nartun pennuttamista uudelleen.

Tavoitteenani on kasvattaa rodunomaisia lagottoja, joiden kanssa voitaisiin harrastaa monipuolisesti ja jotka soveltuisivat myös kavereiksi lenkkipoluille. Tämä tarkoittaa sitä, että pyrin kasvattamaan rodunomaisia lagottoja, joiden kroppa ja pää kestää myös harrastamisen. Siksi terveys ja luonne ovat minulle tärkeä asia, samoin terve rakenne.

Lagottopentu Wildfinn kennelistä?

Minulle on erityisen tärkeää tavata pennuista kiinnostuneita kasvotusten. Mieluusti useamman kerran. Haluan, että kaikki pennusta kiinnostuneet tulevat käymään luonani. Tämä käytäntö palvelee molemmin puolisesti, sillä näin myös pennusta kiinnostuneet näkevät, missä ja miten pennut varttuvat.

Pennut kasvavat keskellä arkea. Ensimmäiset kolme viikkoa pennut asuvat makuuhuoneessani rauhassa emänsä kanssa. Pentujen alkaessa liikkua enemmän laajennan tilaa. Ennen neljän viikon ikää pennut muuttavat alakertaan keskelle arkea. Pennuilla on mahdollisuus ulkoilla omassa aitauksessaan. Pentuja kuljetetaan myös autolla. Olemme jo vuosien ajan vierailleet pentujen kanssa vanhainkodilla.

Pennut käyvät aina ennen luovutusta eläinlääkärin tarkastuksessa.

Lagottopentuni ovat usein varattuja jo ennen syntymää. Ota yhteyttä mikäli kiinnostuit kasvateistani, kerron mielelläni lisää.

Toivon että jokainen kasvattini terveystutkitaan virallisesti vähintään lonkkien, kyynärien ja silmien osalta. Olen järjestänyt onnistuneet joukkotutkimukset useille pentueilleni.

Kiitos siis jokaiselle kasvatinomistajalle, joka on terveystutkituttanut koiransa, vaikka ne eivät itse jalostuskäytössä olisikaan. Tieto on erittäin arvokas.-Sallis