Esittely

Kennelnimen takana

Kennelnimen Wildfinn takaa löytyy vuonna -88 syntynyt nainen. Kotona minulla on tällä hetkellä viisi lagottoa; Riia, Reena, Bertta, Kaapo ja Paavo. Vanhemmillani on neljä kasvattiani; Tiltu, Valma, Seela ja Manta.
Ensimmäisen oman koiran sain vuonna 2001 ja tuo koira oli kennelin kantanarttu lagotto Foogel Fossi Felice "Roosa". Roosan kanssa aloin harrastaa tokoa ja kilpailimme voittaja-luokkaan saakka. Roosan kanssa suoritimme myös BH-kokeen hyväksytysti. Roosan kanssa harrastimme myös agilitya, mutta emme lähteneet koskaan kisaamaan.

Olen harrastanut myös muiden lagottojeni kanssa tokoa ja agilitya. Riian ja Reenan kanssa olen myös kisannut.

Olen toiminut Suomen Lagottoklubin jäsensihteerinä vuosina 2010-2012. Lisäksi olen toiminut Suomen Lagottoklubin jalostustoimikunnassa vuodesta 2012 ja tällä hetkellä toimin myös pentuvälittäjänä.

Ammatiltani olen kouluttautunut koiratrimmaaja ja olen suorittanut koirahierojaopintoja.

Minulle on myönnetty Vuolasvirta-palkinto menestyksekkäästä lagottokasvatuksesta vuonna 2017.

Minä ja Roosa ensimmäisissä tokokisoissa vuonna 2003

Minä ja Roosa ensimmäisessä näyttelyssä Hyvinkäällä 2001, jolloin Roosa oli ROP-pentu

Kasvatusperiaatteistani

Ensimmäinen lagottopentue syntyi huhtikuussa 2004. Pentueita on syntynyt yhteensä yksitoista. Minulle on erittäin tärkeää nähdä, mitä nartun edellisestä pentueesta on tullut niin terveydellisesti kuin luonteellisesti ja ulkonäöllisesti, ennen kuin alan suunnitella nartun pennuttamista uudelleen.

Tavoitteenani on kasvattaa rodunomaisia lagottoja, joiden kanssa voitaisiin harrastaa monipuolisesti ja jotka soveltuisivat myös kavereiksi lenkkipoluille. Tämä tarkoittaa sitä, että pyrin kasvattamaan rodunomaisia lagottoja, joiden kroppa ja pää kestää myös harrastamisen. Siksi terveys ja luonne ovat minulle tärkeä asia, samoin terve rakenne.

Lagottopentu Wildfinn kennelistä?

Minulle on erityisen tärkeää tavata pennuista kiinnostuneita kasvotusten. Mieluusti useamman kerran. Haluan, että kaikki pennusta kiinnostuneet tulevat käymään luonani. Tämä käytäntö palvelee molemmin puolisesti, sillä näin myös pennusta kiinnostuneet näkevät, missä ja miten pennut varttuvat.

Pennut kasvavat keskellä arkea. Ensimmäiset kolme viikkoa pennut asuvat makuuhuoneessani rauhassa emänsä kanssa. Pentujen alkaessa liikkua enemmän laajennan tilaa. Ennen neljän viikon ikää pennut muuttavat alakertaan keskelle arkea. Pennuilla on mahdollisuus ulkoilla omassa aitauksessaan. Pentuja kuljetetaan myös autolla. Olemme jo vuosien ajan vierailleet pentujen kanssa vanhainkodilla.

Pennut käyvät aina ennen luovutusta eläinlääkärin tarkastuksessa.

Lagottopentuni ovat usein varattuja jo ennen syntymää. Ota yhteyttä mikäli kiinnostuit kasvateistani, kerron mielelläni lisää.

Toivon että jokainen kasvattini terveystutkitaan virallisesti vähintään lonkkien, kyynärien ja silmien osalta. Olen järjestänyt onnistuneet joukkotutkimukset C-, B- ja Z-pentueille.

Kiitos siis jokaiselle kasvatinomistajalle, joka on terveystutkituttanut koiransa, vaikka ne eivät itse jalostuskäytössä olisikaan. Tieto on erittäin arvokas.-Sallis